...

... Laster inn ...

Dette må du huske når du kjøper en ferdighytte

Dette må du huske når du kjøper en ferdighytte

Byggeprosessen av en ferdighytte er på mange måter stressfri for deg som hyttekjøper. Da slipper du unna med mange avgjørelser og logistikk, men det kan være greit å vite at du faktisk bør inviolvere deg i noen avgjørelser.

En av hovedgrunnene til at stadig flere kjøper såkalte nøkkelferdige hytter eller ferdighytter er nettopp det: de er ferdige og du kan bare flytte rett inn. Det er fort gjort å tenke at du ikke behøver å ta noen avgjørelser, men noen ting er faktisk ditt ansvar som kjøper.

Vi har laget en liten huskeliste for hva du som hyttekjøper må huske på når du kjøper en ferdighytte.

 

1.      Les reguleringsplanen nøye før du kjøper tomt.

Når man kjøper en hyttetomt følger det med et sett med bestemmelser og reguleringsplan. Denne planen setter rammene for hva du kan bygge, hvor stort du kan bygge, høyde og hva salgs hytte du kan bygge. Hvis du kjøper en hyttetomt uten å lese reguleringsplanen nøye kan du ende opp med drømmetomten, men ikke nødvendigvis drømmehytta.

Snakk med oss i Malmlaft, så kan vi komme eksempler på hytter som passer hyttetomten.

  1. Velg en lokal graver

En viktig milepæl i byggeprosessen er å graveut tomta. Dette kan det lønne seg å få et lokalkjent gravefirma som kjenner kommunen, området og gjeldende reguleringsbestemmelser. Hent gjerne inn tilbud fra 2 til 3 forskjellige. Dette kan også hytteleverandøren bistå deg med – enten med å hente inn tilbud eller ved å finne en egnet graver.

3.      Velg hytteleverandør som gir full garanti og tar prosjektansvar

Når du skal velge leverandør av ferdighytte er det lurt å velg en leverandør som stiller med full garanti på hele hytta og tar fullt prosjektansvar fra tomten er planert. På den måten er du sikker på at du får en hytte som blir satt opp etter de nyeste byggekravene og leveres med gjeldene krav til isolasjon og u-verdier i gulv, tak, vinduer og dører.

Ett år etter overtakelse kan du, og leverandør, kalle inn til en 1-årsbefaring av hytta for å sjekke at hytta er som den skal være. Bankgarantien på 5 % vil fremdeles gjelde i ytterligere fire år. Dette er en ekstra betryggelse dersom det skulle dukke opp eventuelle feil eller mangler på hytta.

4. Bestem hvordan hytta skal se ut

Dette er kanskje det punktet de aller fleste hyttekjøpere gleder seg til. Velge hvordan hytta skal se ut, hvilke materialer som skal benyttes inne i hytta og gjøre tilvalg på farger og møbler. Trenger du hytteinspirasjon? Da kan det være lurt å ta en tur på instagram eller pintrest - her finner du mye inspirasjon til interiør og innredning som gjør hyttelivet perfekt. Lurer du på hva som er lurt å ha på hytta? Her kan du lese om 3 smarte ting du bare må ha på hytta.

 

Lyst til oppfylle hyttedrømmen, men usikker på hvor du skal begynne? Ta kontakt med oss i Malmlaft. Vi tar byggeprosessen for deg - fra A til Å og alt i mellom.