...

... Laster inn ...

Aktiviteter i Trysil

Når du skal realisere hyttedrømmen er det for mange viktig at den kan brukes både om sommeren og om vinteren. Det kan derfor være lurt å kjøpe hytte i et område som har et stort utvalg av sommer- og vinteraktiviteter. Trysil er en slik destinasjon, og kjøper dere hytte på Trysil her så har dere en hytte som dere kan kose dere med hele året!

«Muligheten for jakt, fiske, golf, badevann og flotte turområder rett utenfor hytteveggen er attraktivt hele året», forteller Cato Haugen i Malmlaft.

 

Ting å gjøre i Trysil om vinteren

På vinteren er Trysil en drømmedestinasjon for både langrennsentusiaster, alpint- og snowboardkjørere. Trysilfjellet skisenter er Norges største skisenter og trysilfjellet byr på mer enn 500km med velpreparere langrennsløyper.

 

Trysilfjellet skisenter

Trysil skisenter består av fire sammenhengende skiområder og har hele 30 heiser og 68 bakker – deriblant både arenaer for kulekjøring, cross og parallelslalåm, samt 2 egne barneområder. På skisenteret finner du også SkiStar Fun Slope som er en kombinasjon mellom snowparken og skicrossbanen, så du finner alltid noe som passer til både ski- og snowboardkjørere uansett alder og ferdighetsnivå. I Trysil’s Snow Park finner du større hopp, rails og bokser fordelt mellom 3 forskjellige linjer med ulike vanskelighetsgrader.

På Trysilfjellet skisenter finner du:

-          30 heiser

-          68 bakker

-          76 km med skikjøring

-          2 egne barneområder

-          Terrengparker for alle nivåer

-          Ny SkiStar Fun Slope

-          Stor Snow Park

Løypekart til Tyrilfjellet skiannlegg

 Foto: Skistar

Les mer om Trysilfjellet skisenter og aktivitetene som tilbys her.

 

Langrenn på Trysil og Fageråsen.

Foretrekker du heller å stå på langrenn? Da er Fageråsen stedet for deg. Her finner du en rekke langrennsløper som passer like godt til nybegynnere som til proffe. Ut fra Fageråsen og Skihytta kan du boltre deg i 100 kilometer med preparerte langrennsløyper, både for klassisk og skøyting. Totalt på Trysilfjellet kan du utforske hele 500 kilometer med velpreparerte løyper, så det er stor sannsynlighet for at du finner en løype som passer deg og din familie.

Har du lyst til å se nærmere på de mange langrennsløypene som du kan utnytte på Trysilfjellet? Da anbefaler vi at du tar en nærmere titt på løypekartet til Trysil.

 

Andre vinteraktiviteter på Trysil

På Trysilfjellet finnes det også en rekke andre aktiviteter for deg og din familie – også de dagene det ikke frister like mye med alpinbakken. I Trysil kan dere nyte god shopping, se en av de nyeste filmene på kino eller ta en tur på spa eller badeland med klatrevegg, barnebasseng og Flowrider.

Er dere i det litt mer eventyrlystne hjørnet kan en guidet tur være noe for dere. Velg mellom alt fra guidet offpistekjøring og hundesledetur i lavfjellet, til isfiske, skogturer og elgsafari. Les mer om de forskjellige guidede turene her.

Etter en lang og fortreffelig dag med utendørsaktiviteter, kan du slappe helt av i ett av de 12 behandlingsrommene i Kulpen Spa på Radison Blu Mountain Resort. Det er lite som er deiligere for ømme muskler enn å synke ned i et boblebad eller gå inn i en varm badstue etter en lang aktiv dag i fjellet.

 

Ting å gjøre i Trysil om sommeren

Det er også mye å gjøre i Trysil i sommermånedene og destinasjonen har raskt vokst til å bli ett av Norges, kanskje Skandinavias, beste sykkelområder. Du kan også ta en runde med golf, klatre i klatreparken, dra på rafting, gå på turer og toppturer, eller nyte et bedre måltid i en av de mange restaurantene i Trysil.

 

Sykling på Trysil

Selv om Trysil lenge har kjent som Norges største skisted er destinasjonen nå også i ferd til å bli en av Norges beste sykkeldestinasjoner. Stisykling og terrengsykling blir stadig mer populært og i Trysil er det gode sykkelforhold om våren og sommeren. Trysil Bike Arena har over 100 km med fargegraderte stier som gjør det enkelt for deg og din familie og finne en sykkelsti som passer ditt behov. Ønsker du å planlegge sykkelturen i fred og ro på hytta eller før du drar hjemmefra? Da kan du sjekke ut alle sykkelstiene i Trysils nyeste sykkelkart.

Du kan velge mellom en rekke forskjellige stier på Trysilfjellet. I Gullia kan hele familien ha det gøy på enkle og morsomme stier med trebuer og andre sykkelelementer. En annen fin sykkelsti er den 13 kilometer lange Fjellrunden som går rundt hele Trysilfjellet. Er du virkelig eventyrlysten kan du prøve det mer utfordrende Magic Moose som er en av Europas største flytstier. Les mer om Trysil Bike Arena her.

Sykkelbakkene er lagt til rette for alle syklister i alle aldre, og du velge om du vil sykle i skogen, på veien, på toppen av fjellet, eller om du vil kombinere terreng med stigninger og nedfarter. Fra våre hytter på Skurufjellet og Fageråsen kan du sykle rundt hele Trysilfjellet!

 

Golf på Trysilfjellet

Er golf den foretrukne sommeraktiviteten? Da kan Trysilfjellet Golf by på mange fine golfopplevelser. Golfbanen ligger sentralt på Trysil og har flott utsikt til både sentrum og Trysilfjellet – perfekt for deg som ønsker å kombinere golf med en fin naturopplevelse. Golfanlegget består av 2 baner: En 18-hulls hovedbane og en 7-hulls kortbane. Hovedbanen er en par-72 skogsbane og har krav til grønt kort, mens kortbanen har ikke krav til grønt kort og passer perfekt for de som ønsker å prøve golf for første gang. Golfsenteret har også en eventyrs- minigolfbane som byr på mange timer moro for både små og store, uavhengig av alder og ferdighetsnivå.

Har du lyst til å se nærmere på hovedbanen? Se en detaljert baneoversikt her.

 

Trysil Klatrepark

Sommeren 2017 åpnet Høyt & Lavt Trysil, Norges første helårsåpne klatrepark. Klatreparken ligger sentralt ved Trysil Turistsenter og byr på 5 klatreløyper i ulike vanskelighetsgrader med hele 64 forskjellige klatreelementer. All klatring, utenom løypen for de aller minste, starter fra et 12 meter høyt tårn. Her kan du klatre i tretoppene høyt over sykkelløypene og gli mellom toppene i en av de 9 forskjellige zip-liner. Etter en aktiv dag i klatreparken har man som oftest opparbeidet seg en solid matlyst. I klatreparken kan du grille medbrakt mat på grillplassen, og frister ikke dette så kan du finne en rekke restauranter/cafeer innen gangavstand.

 

Rafting i Trysil

Trysil kan også by på en rekke adrenalinbrusende sommeraktiviteter, og rafting er en av de mest spennende aktivitetene. Rafting-tilbudet i Trysil passer både for adrenalinsøkeren og for familien. Familieturene blir arrangert i et rolig parti, sør i Trysilelva. Her får du oppleve trygge rolige partier, der du kan bade dersom du ønsker det, og raske stryk som kan få det til å kile i magen. For adrenalinsøkeren bærer turen litt lenger opp i elva der det er mer utfordrende forhold. Her kan du oppleve en mer temperamentsfull elv og i løpet av 1,5-2 timer rafter du gjennom 9 forskjellige stryk med forskjellige styrkeforhold.

 

Turer, toppturer og juving i Trysil

I Trysil finner du og familien din en rekke forskjellige turer som dere kan utforske. Velg mellom en av fjellets mange merkede stier eller gå en topptur og nyt utsikten ut over Trysil sentrum, alpinanlegget og hytteområdene.

Det finnes en rekke familievennlige turer på Trysilfjellet. Ta med familien på Fjellrunden (en 13 km lang sykkel- og vandrevei som går rundt hele Trysilfjellet), på Støtfjellet (en 5km lang familievennlig tur i Bittermarka), eller opp på Lundkvassberget (en lett, fin topptur som også barna i familien kan mestre). For de litt mer fjellvante finnes det flere toppturer i forskjellige lengder, stigningsgrader og gradering. Med andre ord så er sannsynligheten stor for at du finner en tur som passer ditt behov og ferdighetsnivå.

Her er en oversikt over alle turer og toppturer som du kan utforske på Trysil.

Ønsker du å få et skikkelig adrenalinkick kan juving være noe for deg. Juving er en aktivitet der du bruker en rekke teknikker, som klatring, hopping, rappellering og svømming, for å komme deg gjennom et juv eller en ravine. I Trysil kan du få guidede turer inn i juvet ved Røafallene hvor det er fem fossefall på mellom 3 og 18 meter. På turene kan du få så mye adrenalinkick som du ønsker, og du kan blant annet hoppe og skli ned forskjellige fossefall.

Les mer om Juving på Trysil her.

 

Spis godt i Trysil

I tillegg til et variert utvalg av aktiviteter, er Trysil også en destinasjon som har flere populære restauranter som fokuserer på kortreist, lokal mat. Lokalmat er en blomstrende næring i Trysil, og det satses i stor grad på å fremme lokale råvarer og produsenter.

I 2013 ble prosjektet Lokalmat i Trysil startet opp, og målet var å øke verdien, kunnskapen og kjennskapen til lokalmat i kommunen. Prosjektet ble startet i regi av Destinasjon Trysil, Trysil kommune, landbruksnøringen, restaurantforeningen i Trysil og representanter for dagligvarebutikken. Dette prosjektet har ført til at det er et stort utvalg av restauranter og butikker som selger lokal, kortreist mat.

Trysil har med andre ord mange alternativer for deg som helst ønsker å spise ute, og du kan velge mellom alt fra restauranter og mat i alpinbakken til drikke og snaks på afterski. Du finner garantert noe som passer dine smaksløker hos en av Trysils 30 spisesteder.             

-          Her er en oversikt over steder du kan handle lokal mat i Trysil.

-          Her er en oversikt over restauranter i Trysil som tilbyr lokal mat.

Etter en lang dag med aktiviteter i Trysil er det alltid godt å komme tilbake til hytta og slappe av med familie, venner, god mat og drikke. Vi i Malmlaft tilbyr et bredt utvalg av hytter i høy standard i hjertet av Trysil. Hyttene finnes i forskjellige prisklasser, så det er stor sannsynlighet for at du finner en hytte som passer ditt behov.

 

Se alle våre ferdighytter på Trysil her.