...

... Laster inn ...

Om Trysil

Trysil er en kommune i Østerdalen (Hedmark) og har i omtrent 7000 innbyggere. Det er vinterturisme som er hovednæringen i kommunen og mesteparten går til Trysilfjellet, Norges største skianlegg. Anlegget har flere store barneområdet og varierte løyper som passer ethvert ferdighetsnivå. Det er også flere hyttegrender i området rundt skianlegget, blant annet Fageråsen hyttefelt og Skurufjellet familiegrend.

Trysil «sentrum» ligger omtrent en 2,5 timers kjøretur fra Oslo og du kan komme deg frem bil, buss og ved å kombinere tog og buss. Trysilekspressen går fra Oslo til Trysil, og du kan ta toget til Elverum for å så hoppe på Trysilekspressen (som stopper flere ganger daglig i Elverum) til Trysil.

 

Trysils rike historie

Trysil har vært bosatt i mange tusen år og de kalde vintrene med store mengder snø har gjort at ski alltid har vært en stor del av hverdagen! Det er i løpet av de siste 60 årene Trysil har blitt det det Trysil vi kjenner i dag, og 50 av disse årene har gått med på å utvikle Norges største og beste skisted for familier.

Reiselivsutviklingen startet på 60-tallet og det var i løpet av dette tiåret den første skiheisen ble åpnet (26.desember 1966) og de første hyttetomtene ble solgt i Fageråsen.

På slutten av 80-tallet ble sørsiden og nordsiden av fjellet slått sammen og markedsført som Trysilfjellet og i 1992 passerte skianlegget Hemsedal i skipassomsetning og tok over tronen som Norges største skidestinasjon.

Trysil er fremdeles mest kjent som en vinterdestinasjon som byr på høy puls og mye moro i alpinbakkene og skiløypene i Trysilfjellet, men har også vokst frem som en sommerdestinasjon for friluftsmennesker, sykkelentusiaster og golfspillere.

Les mer om de sommer- og vinteraktivitetene som Trysil byr på her. 

 

Fremtiden ser lys ut for Trysil og det jobbes aktivt med å få etablert en flyplass på svenskesiden av grensen, noe som åpner Trysil som destinasjon for hele verden.

 

Se mer om Trysils rike historie i videoen nedenfor.